ponedeljek, 27. oktober 2008

E 18

Ne, to ni kaka nova trasa kakega maratona, trekinga, adventura...

Žal, to pomeni Error 18 na mojem fotoaparatu. In na servisu so mi povedali, da to pomeni popravilo optike, ki stane 160 €. Bom močno premislila, če to ne pomeni bolj, da grem (končno) v nakup zrcalno refleksnega fotoaparata. Najtežje mi bo izbrati. Verjetno med Canonom in Nikonom... In še težje to, da sem zdaj brez fotoaparata. Se počutim, hmm, kot da bi bila bosa pozimi? Ali sem že malce odvisna??


No, včeraj sem bila zelo vesela, da sem dobila novinarsko akreditacijo za fotografirat na 13. Ljubljanskem maratonu. In sem si sposodila Davorjevega Olimpusa in Ovčinega Nikona, pa vidim, da rabiš kar malce vaje, da se privadiš gledat čez tisto linico... Pri mojem Canonu sem zaradi slabe linice gledala čez poripsan display in zraven molila, da bi bilo približno ostro. Zdaj bo očitno drugače. Te, ki sem jih uspela pobrati z Davorjevega fotoaparata (za Nikona nimam naloženega programa..., za kartico iz mojega fotoaparata si moram sposoditi Canona, da jih snamem - iranske kartice mi kljub formatiranju ne delajo direktno na računalnik) so v večini motne. Baje, da vaja dela mojstra in morda bom na kakem naslednjem maratonu že bolje ostrila. Sem slišala, da sem ostrostrelec, ampak če bi tisti videl slike, bi mu bilo jasno, da se mu ni treba bati za glavo!
Se mi zdi, da sta mi teli dve od teh, ki sem jih naredila z Olimpusom, še najbolje uspeli.

6 komentarjev:

bucka pravi ...

Jst sem ti pa mal mahala, ampak si bila preveč zatopljena v vse te fotoaparate (zdej mi je tut jasno zakaj :)). Stala sem pa direkt nasproti tvoje fotografske pozicije.

:-) pravi ...

joj! sori, ampak sem bila res skoncentrirana na vse tiste On in OFF, ker je imel vsak mal drugač, potem pa ne veš koliko časa baterija zdrži, pa ugotoviš, da ima en samo! še 300 fotk, ti pa veš, da imajo maratonci še en krog... skratka: takole odgovorno fotkanje je kar naporno! ;-) in sem uspela registrirat za kej več kot fotko samo tiste, ki so mi sredi teka prišli lupčke talat in une, ki so me po mobiju poklical in rekli: ej stojim ob tebi! ;-)

bucka pravi ...

Sem opazila ja, zato pa nisem posebi močno težila :) In sem vesela, da sva se še osebno spoznali, čeprav samo na hitrco.

Pegaz pravi ...

Hej,
itak da rabis enga dobrega Nikona! :)
Dobra praksa je, da kupis rezervno batrerijo, ki jo mas zmeraj v zepu v torbici aparata. Ko prva crkne, daj not drugo in prvo doma polnit. Ni panike nobene sploh.
Cestitke za akreditacijo!

uo pravi ...

ta glavna si bla! vtis je bil tak :) jaz sem kar mal pogledal, ko sem te zagledal pred sabo ob koncu prvega kroga, sredi proge, vsa ovešena s kamerami, pa z akreditacijo. hudo. :)
v drugo pa priznam te nisem več videl, sem imel nekako preveč dela sam s sabo :)
pa še dve lepi fotki imam. jaz sem skratka zadovoljen s tabo :))
u.

:-) pravi ...

@bucka: ja super, te je bilo videt tud v živo! :-) in gotovo bo prilika, da tud bolj počvekava...
@pegaz: yes! Nikon je na poti! :-)
@u: sej veš, eni imate "privilegije! ;-)