sobota, 16. marec 2019

#KolesarjiSmetarji po 1. akciji


9. marca sem se udeležila 1. akcije #KolesarjiSmetarji, ki jo je organiziral Matej Špehar @matejspehar, po svoji objavi na FB, ki je imela velik odziv. Zbrali smo se v Polhovem Gradcu, kjer smo se razdelili v skupine. Matej nam je razdelil trase z opisi poti in nas spremljal s svojim #beerbuli (jem).


K čistilni akciji je pritegnil tudi Mercator in Pivovarno Union, kar je dalo čistilni akciji še dobrodelni namen. Za vsak kos zbrane smeti sta prispevala po 0,2 € za Anžetove fizioterapije. Glede na smeti, ki smo jih pobirali, kar prava "sponzorja"... Bi se pa našlo še kar nekaj znanih podjetij, tudi slovenskih, katerih smeti smo pobirali. 


V ekipi sem bila z Viktorjem, Janezom in Borutom. 


Vreče, ki smo jih dobili, od še enega sponzorja - Špan, smo pridno polnili.


Jih puščali ob poti, da jih je prevzel organizatorjev kombi. 


Zlezli smo tudi s poti v kako grapo...

foto: @JanezStariha

foto: udeleženka akcije

In se v cilju fotografirali z nasmejanim Anžetom. Prav veselje je bilo gledati njegovo dobro voljo. Vse skupaj so organizatorji posneli in simpatični filmček si lahko ogledate tule. Do konca meseca pa lahko prispevate za Anžetove terapije s sporočilom Kolesarji5 na 1919 ali pa kot je napisano v članku v VečeruDobrodelne prispevke za malčka lahko nakažete na transakcijski račun Rdečega križa Slovenije – Območno združenje Mežiške doline, Prežihova ulica 24, 2390 Ravne na Koroškem, številka TRR: SI56 0247 0001 1329 045, sklic 00 80020, namen Anže Peršak. Lahko pa tudi na Anžetov račun (Anže Peršak, Preški Vrh 14, 2390 Ravne na Koroškem, TRR SI56 0245 5427 2337 535, namen Pomoč Anžetu). 

Predvsem pa: Ne mečite smeti v naravo! 

In še nekaj!!! Tale akcija, akcija #trashtag in verjetno bo še kakšna, so kurativa za naša svinjanja narave. Apeliram, da nakupujete v svojo embalažo in se pridružite Mami na vrtu pri preventivni akciji: #slovenijanakupujevsvojoembalažo

Ni komentarjev: