četrtek, 28. junij 2007

7 dejstev o meni

V verigo me je potegnil sosed.
Najprej bi lahko napisala, da sem zmedena (je to že 1. dejstvo?). Se mi zdi, da se bo v temle pisanju zmiksalo vse kar je bilo že v prejšnjih verigah: 5 najljubših, 5 kje nam je bilo najlepše, 5 na kaj smo najbolj ponosni...
1) trma: kljub temu, da to ni vedno prednost, brez nje ne bi naredila faksa, baje je tudi to, da sem prilezla na 6768 m visok Huascaran - najvišji vrh Peruja in s tem pristala na neki lestvici Slovenke nad 6500 m, posledica trme. Morda? Mislim, da mi je z njo uspelo tudi na 4 polmaratonih (Rokov tek, Ljubljana 05, Brollopet, Amsterdam), s katerimi se lahko pohvalim. (Sosed, tudi pri meni je bil Rokov 1.!)

2) za žensko imam precej široka ramena, ki jih nekateri pripisujejo mojemu triletnemu treningu plavanja, jaz pa trdim, da je bilo popolnoma premalo, da bi bilo to povezano.

3) ne kadim, sem do nedavnega veljala za abstinentko in že skoraj 19 let sem vegetarijanka (ribe, mlečni izdelki, jajca so na mojem jedilniku) pa to ne pomeni, da imam kaka posebna sočutna nagnenja do živali ampak je to posledica n-tih diet, ki so mi jih predpisovali za izboljšanje kože na obrazu, ko ni bilo kvadratnega mm na njem, kjer se ne bi svetila kaka akna. (je to več dejstev ali eno?)

4) zadnje čase se mi dogaja narobe svet. Ko sem bila 18 letna frklja, so se okoli mene "slinili" gospodje, z EMŠOm mojega očeta. Danes me na pijačo povabijo mladeniči, ki bi jim bila lahko (skoraj) mama. Priznam, zdaj paše! In je mnogo bolje! ;-)

5) nekoč sem bila zelo ambiciozna, danes se prepuščam toku. Govorila sem, da bom drugi Slovenec (in to z istim priimkom kot prvi!), ki bo dobil Nobelovo nagrado. Nič nisem definirala področja... Včasih imam občutek, da šef misli, da imam neke sočutne poteze mati Tereze in je morda to tisto področje... Hmm, verjetno se pač ne znam pogajat... ;-)

6) kljub temu, da sem zelo rada v družbi in zelo rada čvekam, rabim svoj čas, ko se umaknem, odklopim in se "sestavim".

7) potovanja mi napolnijo baterije in ponavadi nafutrajo ego. Ko vidim drugačnost in enostavnost drugje (Jemen, Sulawesi, Peru...), lažje funkcioniram tu.

Tole je bilo gotovo več kot pravljičnih 7!

V verigo prijazno vabim naslednjih 7:
Prosim:
Barbara (obljublja, da bo začela pisati blog in morda je tole priložnost za 1. post! ;-) - da ne boš le statistka pri Ambali! :-) )

7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Hehe, mogoče naslednjega 'Roka' lahko odtečeva skupaj. Ali pa vsaj spijeva pivo v cilju! ;)

:-) pravi ...

"Rok" bi bil odličen trening za Amsterdam! :-)
Skrbi me le: tvoj tempo proti mojemu tempu... Se mi zdi, da se me boš načakal ob "kakem" pivu, ja! ;-)

Anonimni pravi ...

tudi moj tempo bo verjetno bolj žalosten. najprej nisem tekel pol leta zaradi poškodbe kolena (nekaj o tem sem pisal tudi na blogu) in ko sem se ravno začel vračati, sem bil spet prisiljen k zdaj že tro-tedenskem počitku (operacija in vse to), tako da ne bom ravno v top formi.. :)

ninđa pravi ...

Čist offtopic. Vem kdo je tisti, ki ga obe poznava :D

:-) pravi ...

@sosed: o tvojih težavah sem brala in... če si pripravljen na moj tempo oz. na koncu počakat...grem kar trenirat! ;-)
@mojka: svet je majhen, a ne?! ;-)

Anonimni pravi ...

kdo bo koga čakal v cilju, je še vprašanje, vendar če se bom uspel sestavit do roka (in mislim, da se bom!)se zmeniva, da prvi v cilju pričaka drugega s hladnim pivom. kaj praviš?

definitivno začni trenirat, jaz sem začel danes. pretekel sem 13km, prvih 10 popolnoma brez težav, zadnje 3 pa sem čutil bolečino v kolenu, a nič strašnega. mislim pa da bom do konca poletja zmogel polovičko... vsaj upam...
pa prosim poročaj o napredku. :)

:-) pravi ...

@sosed: čestitam za trening!
Pivo bo! ;-)