torek, 20. januar 2009

Bananin venec

Ko mi ob mojem negibanju začnejo ostajati in črneti banane, ponavadi naredim naslednje:

20 dkg surovega masla
16 dkg sladkorja
1,5 vrečke vanilin sladkorja
4 velike žlice ruma
4 jajca
30 dkg moke
0,75 vrečke pecilnega praška
3 banane
10-15 dkg jedilne čokolade

Penasto vmešamo maslo, sladkor in vanilin. Prilijemo rum, dodamo jajce za jajcem izmenično z moko pomešano s pecilnim praškom. Dodamo na kolobarje narezane banane in nalomljene koščke čokolade. Spečemo na približno 180 stopinj v pomaščenem in pomokanem modulu za pekače. Lahko potresemo še s sladkorjem v prahu.

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

... in se pomastimo! njami! :-)

Pikapolonica pravi ...

Dobra ideja. Bom kmalu probala. Jaz jih pa zmrznem in potem porabim namesto sladkorja, ko kuham marmelado.

Anonimni pravi ...

Jaz pa iz (preveč) zrelih banan naredim mafine ali pa shake.
Bom probala tudi tvoj recept :).

Anonimni pravi ...

hmmm .. kaj ko bi organizirala kak blogerski banana party? jaz definitivno pridem! :)

:-) pravi ...

Ste mi pa natrosili idej! Hvala!
@sosed: o tvoji bom še posebno resno razmislila! ;-) je fino imeti dobre sosedske odnose! ;-)