nedelja, 19. februar 2012

Wikipedija - 10 let

Ste že iskali kako informacijo in ste jo našli na Wikipediji? Spletni enciklopediji, ki jo lahko ureja vsakdo.

Ste že kdaj poskusili spremeniti kar je bilo objavljeno ali na novo napisati? Sem se lotila. In tisto "lahko ureja vsakdo" je popolnoma res. Pa vseeno ni čisto enostavno. Mi je prišla na misel primerjava z obnašanjem v prometu in vožnjo avtomobila. Tako kot pri obnašanju na cesti in vožnji avtomobila, ko moraš najprej poznati CPP, je tudi tu najprej treba poznati pravila. In kot da mi izkušnja, ko "cepneš" na vozniškem izpitu, ni bila dovolj... Tudi tu sem najprej pogrnila. Vestni uredniki/administratorji pazijo na "gušterje" in moj prispevek je šel v "maloro". Seveda, po moji krivdi. Nadebudna voznica pripelje na neprednostno cesto in če ni vse prazno, je lahko "štala". Na računalniški tipkovnici se je na srečo dalo popraviti. In sedaj sem ponosna avtorica nekaj popravkov, dopolnil in prispevka. Me je kar zagrabilo in imam v mislih vsaj še dva prispevka, za katera sem našla zapis, da se jih pričakuje. Imam pa tudi še kup vprašanj glede urejanja, na katere še nisem našla odgovora. Preden nadaljujem z dodajanjem bom morala v akcijo - po odgovore...

Ste vedeli, da konec februarja slovenska stran praznuje 10 let? Ne? 

Ob tem prazniku bod(m?)o Wikipedisti imeli delovni sestanek v  petek, 24. februarja 2012, ob 16. uri v Banketni dvorani ljubljanske Mestne hiše (Mestni trg 1, Ljubljana). Govorilo se bo o stanju enciklopedije, sodelovanju s sorodnimi projekti in načrtih za naprej, med drugim o ustanovitvi društva Wikimedia Slovenija.


Sledil bo družabni dogodek za širšo javnost, in sicer v petek, 24. februarja 2012, od 19. ure dalje v Kiberpipi (Kersnikova ulica 6, Ljubljana). Pridete?

1 komentar:

Nana pravi ...

Zanimivo :)