ponedeljek, 23. julij 2007

Ikea fan

Sem Ikea fan. Niti v enem prostoru v stanovanju ne manjka kak Ikein kos.


Večkrat pišem o Ikeinih lučkah. Z ne najbolj prijaznim in pozitivnim prizvokom, zato sem se odločila napisat tale post. Še kot študentka in tudi kasneje sem preskušala električne aparate. Na dopust 1999 sem se se spravila ravno, ko je bila "afera" s kavnim avtomatom. Enim, ki je bil no-name znamke in na zunaj identičen nekemu aparatu z znamko. Ko smo ga odprli, smo se pa zgrozili kaj smo videli noter, ko pa smo začeli preskušat zadevo, pa še bolj. Zato sem, priznam, malce obsedena z raznimi električnimi aparati, še posebej, če so no-name.

Dolgo časa sem bila tudi urednik spletne strani (vidim, da bom morala spet rohneti, ker ni ažurirano), na kateri sem zbirala objave iz časopisov o nezgodah z električnimi napravami. Ob vsakodnevnem brskanju po časopisih sem naletela tudi na članek, da je Ikea iz prodaje umaknila, in pozvala stranke, da vrnejo, neke novoletne lučke, za katere se je ugotovilo, da niso OK. Od takrat sem nanje bolj pozorna. Ker so mi nekatere všeč, sem si jih vseeno nabavila.

Pa sem nekega dne dobila ovčin mail z vsebino, ki me je glede na zgoraj napisano, spravila iz tira. Njihova najmlajša se v nizozemski depresiji še ni čisto znašla. Zato so ji dovolili, da ima ponoči prižgano lučko. In zgodilo se je:
Na srečo, razen stopljene lučke in fleka na jogiju, ni bilo nič. No, meni se je dvignil pokrov. Vem, da se za lučke, ki bi jih lahko otroci zamenjali za plišastega medvedka oz. imeli za igračko, delajo dodatni testi. Sem jih tudi sama. Zato sem vsa besna pisala v Ikeo. Sem bila še dodatno razjarjena, ker na njihovi internetni strani nisem mogla dobiti maila, na katerega bi se pritožila. Možna je bila le uporaba neke "Vide" (avtomatska tajnica na davčni internetni strani), ki je odgovarjala na v naprej postavljena vprašanja. In ravno isti dan sem, kot Ikea family member, v nabiralnik dobila njihov časopis z enim od člankov Otroci so naše bogastvo. Ni mi dalo miru in sem pisala glavni urednici časopisa. Pustila sem vse možne kontaktne podatke, ker se mi je zdelo pa čist too much! In res. Sem bila potolažena. Sem v roku dveh ur dobila odgovor, klicali so me in smo se pogovorili. Tudi iz slovenske podružnice sem dobila mail. Tu so mi še malce povišali stopnjo besnosti, ker so mi pisali v stilu: morda, ste imeli pa žarnico s preveliko wattažo. Ne vi meni govorit kaj in kako, ker sem sama preskušala te zadeve in sem uporabnike dodobra izprašala kaj so počeli z lučko. Sem to lepo napisala, da nisem navaden uporabnik, ampak tak ta zaj.... Ni mi šlo za tistih 10 eurov, ki naj bi jih dobili nazaj, ampak za varnost vseh nadaljnih uporabnikov.

Verjamem, da so se potrudili in lučko ponovno stestirali. Ni lahko iz trga "potegniti" izdelka, a Ikea je to že naredila. Zato ostajam njihov fan. In ostajam pozorna tudi pri ostalih električnih aparatih. Zato se opravičujem, če kdaj ponergam o Ikeinih lučkah - poklicna deformacija. Kdo gre naslednji v Ikeo? Moj spisek je pripravljen! ;-)

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

jst
brez listka, firbcat

rozaa pravi ...

tud jest mam eno lučko ogledano. pa še stručkota bi mela zravn, k bi stestiral. ;-)