torek, 17. julij 2007

Napad žužkov

Ob tej neznosni vročini, ko imam zraven občutek, da se mi bodo pod prsti stalile tipke na tipkovnici, so žužki izvedli desant na stanovanje.

Najprej so se po kuhinjski niši začeli sprehajati taki manjši. Za katere moram pri N preverit ali so slučajno isti, kot so se zaredili pri njej v neki začimbi, ki sem jo prinesla z enega od potovanj. In preverit katera začimba je to bila, da grem usmerjeno v iskanje vira tega zlodja. Ampak zdaj, ko imam v želji po hlastanju atomov kisika, za katere mislim, da se njihova koncentracija manjša z vsako zvišano stopinjo celzija, odprta vrata balkona, (matr kolk dolgi stavki) me je najprej napadla osa. Mi jo je uspelo ujeti. Mi je nerodno napisati kako, ker me bosta Mojka in Nta, opomnili, da so Ikeine lučke res tudi za kaj dobre... ;-). Pa vseeno. Ujela sem jo v Ikeino lučko in ja, pustila, da se je scvrla na žarnici. Ne obžalujem. Ker se je kmalu po osi skozi vrata z gromkim zvokom najavil sršen. Za uničenje sem poskrbela z enim od brezplačnih časopisov, ki jih dobimo v nabiralnik in se je slučajno valjal v bližini. Flek je na srečo ostal na pralni površini! Mi ne uspe spisati nadaljnih sedmih stavkov, ko mi na tipkovnico pade nekaj, kar bi kje v tujini rekla, da je ščurek. Bljek! Tale obdelovani primer, kateremu je bilo namenjeno tistih 7 stavkov, je v e-obliki dobil dodatek v obliki asdfhawseičfuh234rp789z b3er v pisni pa nek zmazek nedoločjive oblike. Ni pralna površina, a ker sem predčasno iz preventivnih vzgibov naredila kopijo, ni kake posebne škode. Ne. Še ni konec. Je prišlo še nekaj podobnega majskemu hrošču. In ti ti jaz, sem mu spet sodila brez zagovora. Upam, da je bilo za nocoj dovolj. Moja noč bo še dolga in zjutraj ne bi rada napolnila celotne kante z napisom "biološki odpadki"...

(kljub prvotnem sklepu, da slike ne bom objavljala in je kar nekaj žužkov že romalo v koš, je tole že zelo zreducirana zbirka, ko me je moj Canon premamil in se je že skoraj svitalo, vrata pa že kar nekaj časa zaprta, ker se je obetal en manjši živčni zlom ob stalnem brenčanju okrog glave v različnih durih in molih)

6 komentarjev:

:-D pravi ...

žužki letijo na svetlo, a si pozabla. zej si jih pa tko kruto scvrla...lučko je treba ugasnt, al pa met tako k sveti temo..:-)
pa obstajajo take mreže, ki jih od zunaj prpopaš na okvir okna in takim neljubim obiskovalcem preprečijo pristajanje pri tebi...:-)
dej že končno oddej tisto oceno in se nam rajš pr mačku na sangriji pridruži... učeri je blo prou luštn...
pozdravček
d

:-) pravi ...

jao! ne me dražit!!! in to s sangrijo! ;-)
še mal...

striti pravi ...

sama tudi ne uporabljam tehnike prepričevanja: .."žužižuži odidi, ker nisi dobrodošla..."
nema tu bucibuc. BANG!!!

Anonimni pravi ...

kljub mojemu poklicu,
ampak tale slikica je pa b.....
kako je moralo šele biti v živo???
:-o

Anonimni pravi ...

Ne boj, mesarsko klanje. Amensgadadu vatamensgadadu. Mislim ... avoman.

:-) pravi ...

@polona: je blo BANG, BANG, BANG, kt v 3. svetovni!
@katja: pokošeno.
@kinky: ni šlo drgač. Amen.
;-)