petek, 14. september 2007

Šola o trmi...


Če pravijo, da je pes podoben gospodarju, bi tokrat za Črno definitvno lahko rekla, da je želela demonstrirati mojo trmo. Uf! Ne zavidam okolici... Z Dannaejino Z. sva se v soboto pred tekmo na Bledu odpravili na sprehod ob jezeru. Da Črna naredi svoje luže in kupčke... Z Z. sva se dogovorili, da bova preverili, če Črna zna plavat. Pa se je zagnala v vodo tja, kjer imajo otroci ali pa malce večji otroci na drevo navezano vrv in na koncu vrvi palico. Vse skupaj uporabljajo za gugalnico iz katere nato skačejo v vodo. Ta palica visi kakih 15 cm nad vodo. Črna se je je oprijela in je ni hotela spustiti. Z Z. sva jo klicali, ji žvižgali, mahali z drugimi palicami... Čisto nič ni zaleglo. To je trajalo in trajalo in trajalo in... Ko je začela ob tem, da je vseskozi držala za palico, še jokati, sem se pošteno ustrašila zanjo. Ni mi preostalo drugega, kot da sem Z. prosila, da mi popazi nahrbtnik v katerega sem zložila obleko in se v spodnjicah napotila v vodo... Višina vode je bila že na začetku čez moje hlačke, nato pa le še globje... Ko sem se Črni približala na kaka dva metra je končno spustila palico in priplavala do mene. Na pomoč mi je prišel še varnostnik triatlona, ki jo je prijel, da sem se skobacala iz vode in se ponovno oblekla... Najraje bi ji vso dlako populila... Kriva sem si bila pa sama, ker sem jo prehitro spustila iz vrvice... Pravijo, da vsaka šola nekaj stane. No, moja šola je bila predvsem MOKRA.

3 komentarji:

:-D pravi ...

mislim, da tole ni bla trma. le vztrajnost in predanost. so si torej psi in gospodarji podobni? a nam boš kdaj dala Črno v varstvo? sam ne nam jo pozabit pripeljat...;).
:-D

:-) pravi ...

joj... tole se tko lepo sliši... ;-)
upam, da bom kmalu nehala bit tko konfuzna, ja... (ko bi morala peljati v varstvo, sem spraševala ali jo lahko prevzamem iz varstva...)

Ovca pravi ...

Uh, obujam spomine na svoje pasje čase. Na temo Goldijeve trme in njegovega šefovanja bi se dalo knjigo napisat. Labradorska trma je zakon!