torek, 25. september 2007

Moderatorstvo

V službi že več let organiziramo tretji četrtek v septembru srečanje partnerjev.

Pred petimi leti sem po odpovedi sodelavca, da bi sodeloval kot moderator, sprejela ta iziv. Zdaj bi skoraj rekla, davnega 2003... Gosti takrat so bili (Goste -govorce bom navajala vse brez akademskih naslovov): Janez Mayer, Zoran Jankovič, Meta Hočevar in Matjaž Kek. Dogajalo se je v veliki dvorani Slovenske Filharmonije. Tremo sem imela neskončno. Tekst sem si morala zmislit sama, je bila pa rdeča nit Voditeljstvo.
Z mojim nastopom so bili zadovoljni, zato sem naslednje leto spet dobila ponudbo za moderatorstvo.

Leta 2004, ob 40 letnici instituta, smo z ekipo poskušali vključiti čim več sodelavcev in moram reči, da so mi bili na odru v veliko oporo. V veliko pomoč pa je bila tudi ekipa Šole Retorike, brez katere si ne bi predstavljala tudi naslednjih nastopov. Kje: velika dvorana Hotela Union. Tema: Vizija. Gosti: Svetlana Slapšak, Brane Lučovnik, Ciril Zlobec, Žiga Vavpotič.


Nato se je pisalo leto 2005. K sodelovanju smo tokrat povabili zunanje sodelavce. In prireditev sva vodila skupaj z Markom Kiauto. Vloga nagajivke ob radovednem Marku se mi je zdela pisana mi na kožo. Spominjala me je namreč na osnovnošolska leta, ko sem igrala Piko Nogavičko (s ta pravim Fickom, ki je bil naša domača živa muca!).Kje - ponovno: velika dvorana Hotela Union. Tema: Partnerstvo. Gosti: Rajko Novak, Breda Kutin, Nenad Savič in Vilma Fece.

Lani sem se malce odmaknila od organizacije in sem le z navdušenjem spremljala prireditev.

In letos? Sem dobila od sodelavca, lanskega moderatorja, tako lepo vabilo za sodelovanje, da so mi prišle solze v oči. Nisem mogla reči ne, čeprav sem imela letos bolj vlogo "tečke smrdečke".


(na slikah s sodelavcem Otonom, Arnetom in Aljažem)

Kje: Slovensko narodno gledališče v Novi Gorici. Tema: Zaupanje. Gosti: Mirko Brulc, Arne Hodalič, Niko Trošt, Aljaž Anderle.

So rekli, da bi to lahko bila moja stalna služba...!? V družbi prominentnih oseb... Vseskozi na očeh javnosti!? Tega si res ne želim! Hmmm, bom premislila, če se me morda ne mislijo na ta način znebiti... hehe

7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Ja ti pa nisi kar tako, glede na družbo v kateri se občasno giblješ :))))

Anonimni pravi ...

U, pismu, nism vedla, da si tok slavna!!! (zdej se počutm ful pomembno!):))))
Dobr ti gre, ni kej, prou rada bi te slišala kdaj!!!

lp,
m

Staša pravi ...

uau, alja! go, go!

jaz bi te neskončno rada prišla gledat (v te lepe oblekce) in predvsem poslušat. Je to odprto za javnost? faca si! ma kaj faca, carica! ;-)

:-) pravi ...

@anonimni: če verjameš ali ne, se bolje počutim med drugačno (manj izpostavljeno) družbo! :-)
@mojcej77&staša: ni ravno odprto..., pa saj me slišita! ;-) če želita, se mi lahko tudi glas zatrese, ko se pogovarjamo, jecljati znam, mi zmanjka besed...! ;-) če bo še kdaj kaka prilika, vaju povabim! ;-)

Anonimni pravi ...

jeeeeeeeeej!!!!!!:))))
(to je vzklik veselja, da ne bo pomote)

striti pravi ...

kakorkoli,
vidim, da si usklajena z evropskimi standardi kakovosti ;)

:-) pravi ...

ne samo evropskimi! svetovnimi! ;-)