petek, 25. julij 2008

Našli Nema...

vir

Iskanje malega Nema je risanka, ki je navdušila mlado in staro. Mala nebogljena oranžno rdeča ribica, ki je osvojila srca. Tudi ena od bank jo je kasneje uporabila za svojo reklamo.
Ko je BoFH izvedel, da greva skupaj na zaljučni sestanek za več kot dve leti trajajoč evropski projekt v Bruselj, je bila njegova prva reakcija: »V tem primeru grem v bazen!« »Halo?! Saj v bazen greš lahko tudi v Sloveniji!« »Vendar ne globok 33,5 m!« Najglobji bazen na svetu. Uporabljajo ga za različne tečaje potapljanja in rekreacijo in treninge za druge potope. Imenuje se Nemo 33. V bazenu so tri različne globine 5 m, 10 m in 33 m. Notri je 2,5 milijona litrov vode, ki ima 30 stopinj celzija in je skoraj brez vonja po kloru. Notri je tudi jama z umetnimi kapniki. Bazen pa ima naravno in umetno svetlobo.
Glede na to, da po takem potopu ne smeš na avion še najmanj 24 ur, je bilo vprašanje kako izvesti, da prideva iz letališča pravočasno, da ujameva zadnji potop. Nato naslednje vprašanje ali bo tam še kdo, da bi se mu lahko BoFH pridružil ali bi bilo treba najeti budy-a. Za vse to je poskrbela Suzana, ki naju je prišla iskat na letališče in se s kolegom A, tudi navdušenim potapljačem, ki bazen dobro pozna, dogovorila, da gre on z BoFHom pod vodo.


Medtem, ko sta BoFH in A uživala pod vodno gladino, sva si s Suzano privoščili ženski čvek ob azijski hrani ter skozi okna gledali potapljače.

Pravi užitek je bilo gledati BoFH-ovo navdušenje! In hvala še enkrat obema "Bruseljčanoma" za srečanje!

1 komentar:

BOFH pravi ...

Slikco bom uporabil za NEMO33 facebook skupino!