ponedeljek, 27. avgust 2007

Jeseniški akvatlon

Pred časom sem dobila vprašanje: "Greš letos spet na akvatlon na Jesenice?" Še ne vem, bom videla... Tisoč in en izgovor.. Kar nekako se nisem mogla odločit. Potem, tik pred dnevom D, sem se ojunačila. Čeprav so bili moji zadnji plavalni zamahi narejeni enkrat januarja med koralami...Čeprav bi se barva bazena ponekod lahko ujemala s tistim odtenkom, na akvatlon ne hodiš gledat koral! To mi je dodatno povedal tudi čas na štoparici, ko se mi je po 1000 m uspelo prikobacati iz vode.
Potem pa tek. In sicer dvakrat po 1700 m. Bi si človek mislil: "Saj to sploh ni nič! V primerjavi s TISTIMI kilometri..." Ampak se po kratkem času teren postavi jako pokonci. Potem pa še bolj hitro spusti. Po več kot desetih letih sem v nekem koraku začutila, da imam kolena. Ups! Tole pa ne bo najbolje! Vseeno mi postane za čas... Skoraj ustavim se. Bo šlo naprej? Stisni! Že lani sem na tem teku res popolnoma odpovedala, ampak lani sem bila v glavi na to pripravljena. Tokrat pa se mi je zdelo, da bi pa vseeno... lahko bilo bolje... Na koncu sicer še kar zadovoljna s časom plavanja, a odločena, da bo treba pred Blejskim triatlonom napraviti še kak zamah. Na ta tek pa raje ne pomislim.
Škoda, da organizatorji ne naredijo več reklame. Mislim, da bi tale akvatlon zmogel še marsikdo. Glede na to, da sem domov, kljub rezultatom s katerimi se ne morem in nočem hvalit, prinesla kolajno.
Mi je bilo pa všeč nekaj drugega! Da sem k udeležbi uspela pritegniti mojo konkurentko na Bledu ;-) in izyemno. Čeprav sem s povabilom zgubila eno mesto v skupni uvrstitvi (se upam bere, kot da nas je bilo 100), sem Izyemni s tem tudi pokazala, da je definitivno bolje, da v štafeti teče ona, jaz pa se poskusim ne utopiti. Ker sem tudi včeraj pri krajšem sestopu čutila koleno, sem šla danes raje ponovno v bazen... Upam, da je tole le psiha...

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

kam pa hodiš plavat? a kej ni gućve? ker jest zdej tud ne morem laufat... no, mal me pe peta boli. dif je zaprt...

Anonimni pravi ...

groza, sem hotla tipkat brez pogleda na tipkovnico. torej:
a kje ni gužve in ob katerih urah ni gužve?
... no mal me še peta boli.
bazen na difu je zaprt baje.
ok. ne bom več poskušala tko tipkat :)p.

:-) pravi ...

grem na Kodeljevo. Ampak včeraj sem bila precej pissed off! Že dve leti sem prakticirala, da sem se priklatila tja ob 6h in eno uro odmahala...Ko so ostali namakalci že zapustili prizorišče...Včeraj je pa je reševalec že 15 minut prej piskal, da je treba iz vode. Ne vem, zakaj imajo potem napisano, da je odprto do 19h! Grrrrr. Upam, da je imel le včeraj slab dan. (No, tud jaz potem...)
S peto pa kar k čevlarju! ;-)

striti pravi ...

aja, še to sem pozabla povedat.
če bom drug let še pr živih, bi tud jest šla. jest tok rada plavam.. brez heca.

:-) pravi ...

ej definitivno te vzamemo sabo! smo imele nazaj grede v avtu enga fejst poba, k ma doma skor kombi in je obljubil, da nas namesto familije napoka noter in nas dostavi direktno pred bazen. tko da si kr zacahn na koledar! 24. avgust! (no, vsaj zdej je bilo dvakrat na ta datum)